jump to navigation

CUTI PANJANG…… February 14, 2010

Posted by sikkongang in Apa2 Jak.
2 comments

Salam……

wah…GONG XI FA CAIIII…AMPOW GIA LAIII…HOHO…

Wow, best ehh cuti pnjg minggu tuk..lps cikit 10sen…ari2 cebok jak aku tuk….sampai nk update blog pon x hengat…mlm tuk ada la peluang nk update ditambah dgn kehadiran ilham membuak …haha..gumbira sungguh….

terima kasih terlebih dahulu kpd kwn hako yg membenarkan hako utk on9 mlm tuk stlh lbh 1 bln laptop aku dilego…(1st time in year 2010 hako on9 mlm)..hahaha..bangga sungguh…

kpd geng keras hako di alam siber tuk…(2 org jak sbnrnya)…haha….slamat bercuti….

Td spt aku jengah blog korang…jmp la member bermasalah yg krg lbh sama ngan aku..haha….MASALAH BAJU UTK PEGI KEJA…

tp kinek tuk aku dh pulih dr masalah ya..alhamdulillah….Masalah ya timbul wkt aku mula msk keja dulu..

Aku rs kan.. mslh ya berpunca dpd sikap kita yg terlalu obses kpd personaliti diri dgn kata lain ingin sentiasa kelihatan cantik bg menarik perhatian org/disenangi org/konfiden utk bkerja….(heheh..dulula..wktu aku jd junior)…

tp skrg..keadaan dh jd biasa utk aku..aku rs org dh kenal aku…aku pakai apa pon org pndg biasa jek (x la pakai pakaian yg diluar jangkaan korang)….hehe….

berbalik kpd mslh member aku td…masalahnya mungkin berpunca dpd unsur yg sm….ttp, disebabkan beliau seorg pompuan..maka ada sdkt pertmbhn disini…(mgkn beliau ingin merasa menarik utk org rs tertarik or mgkn beliau x nk ketinggalan dlm golongan rakan2 beliau yg menarik2 belaka…haha..mengatanya aku….mcm mat kepo pulak…)

sori ye geng kalo tersinggung..hehe…(bkn niatku utk menyinggung)..

apa yg aku nk katakan disini adalah semuanya bermula dr hati..ketidakpuasan dgn apa yg kita ingini….menyebabkan kita berasa was2 utk menghadapi esok hari…

pepatah ada mengatakan, kecantikan sejati muncul dr hati yg suci…

jd, usah risau..aku ada petua yg mujarab..(aku gunakan utk merawat diriku dahulu)..

1.kenalpasti baju yg lama2 yg rs dh x nk guna lg, reject n edarkan kpd yg berminat..

2.pastikan pakaian kerja paling minimum 7 pasang n maksimum 10 psg shj… (3 psg spare tkt x smpt kering..hehe)

3.tmbhn bg pompuan, jgn beli beg tgn n sepatu yg terlalu byk dgn warna yg berlainan…(teori sains mengatakan pompuan biasanya mggunakan aksesori yg sm wrn dr klip rambut/tudung hinggalah ke sepatu)…

akhir kata…renung2 kan & slmt beramal…

HAPPY HOLIDAY…………..

Advertisements

sibukkkkkk…. January 13, 2010

Posted by sikkongang in Apa2 Jak.
14 comments

Assallammualaikum……

Waaa!!! Waaaa!!!!

Lama suda aku x update blog tuk. Gago gilak tuk weii… haha sorry la my lovely pren…(mcm rami jak org nk msk situk)…blurbbbb… Sejak akhir2 tuk aku bz gilak..well biasala…awal thn…(selesai hutang lamak…plan hutang baru) haha….bkn hutang wit daa…. hutang keja….psl keja.??? (iboh la aku nk cita lam tuk)…buat ponin jak…

well….utk teman setia aku…

hehe…trimas kerna msh sudi msk utk membuang habuk2 lam blog aku tuk…sory haa…xda wit syiling nk beri kat korang….

apa lagik aku nk klaka tuk…

ok la…..oleh kerna aku lom citer ttg thn baru…maka disituk aku nk ngambik kesempatan utk mengucapkan SELAMAT TAHUN BARU kpd makluk di dunia ini khasnya kpd makhluk bernama MANUSIA…..salam….-Please No War-  (perh tagline lama nih)…

Dapat TAG- November 24, 2009

Posted by sikkongang in Apa2 Jak.
53 comments

Aku pun sik tauk apa benda ya….ada org tag ngan aku…coba jak la jawab benda tuk.. betul ka sik betul ka…kelak org yg berik ngan aku check nya… tag ya berbunyi… “Tag 9 ttg aku SEDANG..”

kamek jawab yer saudari…………..

 

1- Aku SEDANG jawab soalan tag, rasa senang jak soklan tuk…huhu

2- Aku SEDANG lawan ngantuk, sebab ya aku rajin nak jawab soklan tuk..huarrr

3- Aku SEDANG jawab tag, tiba2 tepon berbunyi..malas nak jawab..suruh org sebelah jawab….haha..

4-Aku SEDANG ligat berfikir jawapan yg umphh..utk tag tuk…macam teh BOH..

5-Aku SEDANG leka menaip, x takut bos..bos meeting..

6-Aku SEDANG merehatkan jari tuk..penat dah menaip..dari pagi tadi…hiss

7-Aku SEDANG lihat sekeliling..mana tau tiba2 bos dah masuk…hui…yg lain pon sebuk ngan hal sendiri….haha..

8-Aku SEDANG di penghujung soklan…

9- Aku SEDANG ketawa…mengapa soklan tuk rasa macam kacang goreng..sungguh mudah…kuang3..

 

p/s: No problem punyo…